nieuws

Opening nieuwbouw Bloemhof en interim huisvesting Innersdijk

Geen categorie

De nieuwbouw van Woon-, zorg- en behandelcentrum Bloemhof en de interim huisvesting van Woon-, zorg- en behandelcentrum Innersdijk in Ten Boer worden donderdag 5 april officieel geopend. Het openingsprogramma is van 14.00 tot 17.30 uur. Burgemeester André van de Nadort van de gemeente Ten Boer verricht samen met voormalig directeur Langdurige Zorg van het Ministerie […]

De nieuwbouw van Woon-, zorg- en behandelcentrum Bloemhof en de interim huisvesting van Woon-, zorg- en behandelcentrum Innersdijk in Ten Boer worden donderdag 5 april officieel geopend. Het openingsprogramma is van 14.00 tot 17.30 uur.

Burgemeester André van de Nadort van de gemeente Ten Boer verricht samen met voormalig directeur Langdurige Zorg van het Ministerie van VWS, drs. I. van Bennekom-Stompedissel MHA, op ludieke wijze de officiële openingshandeling.

Afgelopen periode is er hard gewerkt door verschillende partijen om de nieuwbouw en interim huisvesting te realiseren. ‘s Ochtends wordt de opening intern gevierd met cliënten, medewerkers en vrijwilligers op de locaties. ‘s Middags zijn extern betrokken partijen vanaf 15.45 uur uitgenodigd om het openingsprogramma bij te wonen.

Met de opening van de nieuwbouw kan Bloemhof nu de hele keten van ouderenzorg aanbieden. Binnen het kleinschalig woonconcept zijn zes woningen voor zes cliënten. Kleinschalig wonen brengt zoveel mogelijk ‘het gewone leven' in praktijk. Iedere cliënt heeft een eigen kamer en deelt de badkamer met een medebewoner. Elke woning heeft een gemeenschappelijke huiskamer waar een zelfstandig huishouden wordt gevoerd.

Interim huisvesting Innersdijk
Woon-, zorg en behandelcentrum Innersdijk is sinds december 2011 gevestigd in een interim locatie in Ten Boer. De omvangrijke tijdelijke huisvesting is gerealiseerd door Wagenbouw B.V. uit Sliedrecht. In de loop van 2015 zal Innersdijk weer terug komen in de Groningse wijk Beijum. Daar verrijst de komende jaren een modern en multifunctioneel woon-, zorg- en behandelcentrum. Zodra de nieuwbouw van Innersdijk in Beijum klaar is, kan de interim huisvesting van Wagenbouw B.V. snel gedemonteerd en ergens anders opgebouwd worden.

In de interim huisvesting van Innersdijk van ruim 12.000 m2  is plaats voor circa 180 cliënten verdeeld over de afdelingen revalidatie, somatische zorg, psychogeriatrische zorg en palliatieve zorg. Elke cliënt heeft een eigen zit/slaapkamer. Op de revalidatieafdelingen hebben cliënten daarnaast een eigen badkamer. De huisvesting is ruim opgezet met onder meer royale kamers, een mooie Brasserie, kantoren, ruimte voor de behandeldienst en grote binnentuinen.

Reageer op dit artikel