nieuws

OSB en FNV komen er weer niet uit

Geen categorie

Werkgeversorganisatie OSB en FNV zijn er woensdag 4 april weer niet uitgekomen. OSB zegt zich te beraden over de ontstane situatie. Eerste onderhandelaar Anton Witte van OSB (foto) noemt het onbegrijpelijk. "Wij steken met de beste CAO-afspraken van Nederland onze nek uit in een krimpende markt waar prijzen verder zwaar onder druk staan en er […]

Werkgeversorganisatie OSB en FNV zijn er woensdag 4 april weer niet uitgekomen. OSB zegt zich te beraden over de ontstane situatie.

Eerste onderhandelaar Anton Witte van OSB (foto) noemt het onbegrijpelijk. "Wij steken met de beste CAO-afspraken van Nederland onze nek uit in een krimpende markt waar prijzen verder zwaar onder druk staan en er nog meer bezuinigingen op komst zijn. De FNV radicaliseert, beweegt niet en blijft doorgaan met aanvullende eisen. Voor ons is het is nu: genoeg is genoeg." Een van de laatste voorstellen uit het totale pakket van afspraken was volgens de OSB een verregaande aanpak van het verzuim. Witte: "Hiervoor zijn de afgelopen weken verschillende pogingen gedaan voor een structurele oplossing. Het voorstel was een onafhankelijk representatieve studie naar verzuim in relatie tot doorbetalen bij ziekte. Uitkomsten van dit onderzoek zouden worden omgezet in bindende afspraken. Deze afspraken zouden uiteindelijk worden verwerkt in de toekomstige CAO. Ook dit voorstel is volgens OSB afgewezen door de FNV. Werkgevers beraden hoe nu verder. Witte: "OSB wil als uitgangspunt een CAO afsluiten met beide vakbonden. Dit is het beste voor een sterke en aantrekkelijke branche. In de afgelopen maanden is echter de economische en marktsituatie voor de branche verder verslechterd. Verder zijn forse bezuinigingen op komst. OSB wil daarom in deze veranderende omstandigheden ook haar leden consulteren."

Reageer op dit artikel