nieuws

OSB maakt details van CAO-akkoord bekend

Geen categorie

Werkgeversorganisatie OSB heeft meer details bekendgemaakt van de CAO-afspraken die zijn gemaakt met FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen. Het meest opvallend is het experiment waarbij naar de effectiviteit van wachtdagen wordt gekeken.   1. Een structurele loonsverhoging van 2% per 1 mei 2012 en 2% per 1 januari 2013. Ter compensatie van de latere ingangsdatum van […]

Werkgeversorganisatie OSB heeft meer details bekendgemaakt van de CAO-afspraken die zijn gemaakt met FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen. Het meest opvallend is het experiment waarbij naar de effectiviteit van wachtdagen wordt gekeken.  

1. Een structurele loonsverhoging van 2% per 1 mei 2012 en 2% per 1 januari 2013. Ter compensatie van de latere ingangsdatum van de verhoging in 2012 zal eenmalig een eindejaarsuitkering van 0,2% worden uitbetaald in december 2012.
2. Een nieuwe, toekomstbestendige reiskostenregeling woon-werkverkeer. Daarvoor wordt de eindejaarsuitkering in 2012 worden verhoogd naar 1,4% (was in 2011: 0,75%) en in 2013 naar 1,6%. Deze eindejaarsuitkering wordt bestemd voor en uitgekeerd als een netto vergoeding van reiskosten  woon-werkverkeer. Uitbetaling gebeurt over het gehele jaar in de maand december.
3. Verlaging ziekteverzuim: er komt een breed en grondig onderzoek (met praktische experimenten naar de effectiviteit van wachtdagen) naar de mogelijkheden om de aanpak van het ziekteverzuim te verbeteren met als doel om het ziekteverzuim structureel te verlagen. De schoonmaaksector verbindt zich aan de eenduidige onderzoeksconclusies.
4. Geen verdere stijging pensioenpremie: partijen voorkomen zonodig met verlaging van het opbouwpercentage dat de pensioenpremie in 2013 verder oploopt.
5. Meer opleidingen: jaarlijks 6.000 basisvakopleidingen en 500 Nederlandse taaltrajecten.
6. Bij contractswisseling krijgen alleen nog werknemers in het bezit van het branchecertificaat voor de basisvakopleiding een arbeidsovereenkomst aangeboden door de overnemende werkgever.
7. Uitzendkrachten mogen nog maximaal 1 jaar worden ingeleend. Daarna krijgt de uitzendkracht een arbeidsovereenkomst.
8. Zieke werknemers bouwen sinds 1 januari 2012 volledig vakantiedagen op. Daar staat tegenover dat de opgebouwde wettelijke vakantiedagen sneller komen te vervallen (1 jaar na het jaar waarin ze zijn opgebouwd).
9. Er gaat een werkgroep aan de slag met een grondige herziening van het B-deel voor de specialistische reiniging.

Het principeakkoord wordt woensdag 25 april voorgelegd aan de OSB-leden tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering bij Van der Valk Hotel in Houten. Ontvangst vanaf 16.00 uur, programma start om 16.30 uur.

Reageer op dit artikel