nieuws

Oss ondertekent als derde gemeente de code

Geen categorie

De burgemeester van Oss, Wobine Buijs-Glaudemans, heeft onlangs de code verantwoordelijk marktgedrag in de schoonmaak- en glazenwasserbranche ondertekend. Oss is na Den Haag en Dalfsen de derde gemeente in Nederland die de code tekent. "Met de ondertekening onderstreept Oss het belang van eerlijke en gezonde marktwerking in deze bedrijfstak", aldus de burgemeester. "Als opdrachtgever zijn […]

De burgemeester van Oss, Wobine Buijs-Glaudemans, heeft onlangs de code verantwoordelijk marktgedrag in de schoonmaak- en glazenwasserbranche ondertekend.

Oss is na Den Haag en Dalfsen de derde gemeente in Nederland die de code tekent. "Met de ondertekening onderstreept Oss het belang van eerlijke en gezonde marktwerking in deze bedrijfstak", aldus de burgemeester. "Als opdrachtgever zijn we verplicht goede contracten te sluiten met bedrijven. Belangrijk voor het welzijn van de medewerkers van een schoonmaakbedrijf, maar ook om verkeerde marktwerking tegen te gaan." Oss maakt voor schoonmaak gebruik van de diensten van IBN, een bedrijf dat de uitgangspunten van de marktcode naleeft en nastreeft. Niet alleen werkgevers zijn belangrijk voor het nastreven van de marktcode. Buijs-Glaudeman: "Ook werknemers in de schoonmaakbranche spelen een rol bij het toepassen en naleven van deze code. Zij stellen met ondersteuning van de vakbeweging misstanden aan de orde. Aan de andere kant wordt van hen vakkundigheid en betrokkenheid verwacht zodat werkgevers haalbare en realistische offertes kunnen maken." In de commissie die het initiatief nam voor de code zitten organisaties als Schiphol, NS, FNV Bondgenoten, Erasmus MC en rijksoverheid.

Reageer op dit artikel