nieuws

Psychiaters fraudeerden voor 5,4 miljoen euro

Geen categorie

Twee Brabantse psychiaters hebben voor 5,4 miljoen euro gefraudeerd en niet voor ‘enkele tientallen' miljoenen, zoals eerder werd aangenomen. De twee hebben voor honderden ‘patiënten' onterecht een uitkering of persoonsgebonden budget (pgb) aangevraagd. Van de 196 aangevraagde arbeidsongeschiktheidsuitkeringen, zijn er 160 beëindigd of verlaagd. Dat heeft het ministerie van VWS bevestigd naar aanleiding van onderzoek […]

Twee Brabantse psychiaters hebben voor 5,4 miljoen euro gefraudeerd en niet voor ‘enkele tientallen' miljoenen, zoals eerder werd aangenomen. De twee hebben voor honderden ‘patiënten' onterecht een uitkering of persoonsgebonden budget (pgb) aangevraagd. Van de 196 aangevraagde arbeidsongeschiktheidsuitkeringen, zijn er 160 beëindigd of verlaagd. Dat heeft het ministerie van VWS bevestigd naar aanleiding van onderzoek van het tv-programma Nieuwsuur.

Een woordvoerder van het ministerie meldt dat er wordt geprobeerd zo veel mogelijk geld terug te vorderen. Er loopt een strafzaak tegen de twee mannen uit Berkel en Rodenrijs en Helmond, het is nog niet bekend wanneer deze plaatsvindt.

Reageer op dit artikel