nieuws

Regering wil Britten online beter volgen

Geen categorie

De Britse regering wil de digitale activiteiten van haar burgers nauwlettender in de gaten gaan houden. Dat meldde The Sunday Times zondag. De Britse overheid wil internetbedrijven verplichten hardware te installeren die het mogelijk maakt e-mails en websitebezoeken te volgen, aldus de krant. Ook het telefoonverkeer in het land is niet meer veilig in de […]

De Britse regering wil de digitale activiteiten van haar burgers nauwlettender in de gaten gaan houden. Dat meldde The Sunday Times zondag.

De Britse overheid wil internetbedrijven verplichten hardware te installeren die het mogelijk maakt e-mails en websitebezoeken te volgen, aldus de krant. Ook het telefoonverkeer in het land is niet meer veilig in de ogen van de veiligheidsdiensten: zij kunnen straks eenvoudiger informatie over tekstberichten en telefoongesprekken opvragen.

Voorwaarde is wel de Britse regering de plannen door het parlement weet te loodsen. Een vergelijkbaar plan zorgde in 2006 voor zoveel ophef dat de toenmalige Labourregering besloot er een streep door te halen.

De conservatief-liberale regering van David Cameron meent volgens de krant dat de veiligheidsdiensten meer ruimte nodig hebben om beter op te treden tegen bijvoorbeeld terroristen. De privacy van burgers zou niet in gevaar zijn, omdat de overheid niet zomaar toegang krijgt tot de precieze inhoud van e-mails of telefoongesprekken.

Reageer op dit artikel