nieuws

Rijk komt met nieuw standaardcontract

Geen categorie

Het ministerie van Financiën heeft onlangs het nieuwe DBFMO-standaardcontract en de aanbestedingsleidraad gepubliceerd. Hierdoor worden volgens het ministerie de transactiekosten en -tijd bij DBFMO-projecten aanzienlijk verminderd. De standaardisatie versterkt de toppositie die Nederland op het gebied van publiek-private samenwerking heeft opgebouwd, aldus het ministerie. Het standaardcontract en de leidraad zijn een gezamenlijk product van het […]

Het ministerie van Financiën heeft onlangs het nieuwe DBFMO-standaardcontract en de aanbestedingsleidraad gepubliceerd. Hierdoor worden volgens het ministerie de transactiekosten en -tijd bij DBFMO-projecten aanzienlijk verminderd.

De standaardisatie versterkt de toppositie die Nederland op het gebied van publiek-private samenwerking heeft opgebouwd, aldus het ministerie. Het standaardcontract en de leidraad zijn een gezamenlijk product van het ministerie van Financiën, de Rijksgebouwendienst en Rijkswaterstaat. "Daarbij is nauw samengewerkt met marktpartijen." Financiën wil in samenwerking met deze partijen een stevige  impuls geven aan design-, build-, finance-, maintain- en operate-contracten. De nieuwe standaarddocumentatie wordt toegepast bij komende projecten zoals de nieuwbouw voor het RIVM en de A12 Ede-Grijsoord. DBFM-projecten hebben tot nu geleid tot minstens 700 miljoen euro meerwaarde, zegt het ministerie.

Reageer op dit artikel