nieuws

Schippers betreurt kosten tv-debacle VU

Geen categorie

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) betreurt dat het VU medisch centrum 188.000 euro kwijt is aan het initiatief met tv-producent Eyeworks om opnames te maken op de afdeling spoedeisende hulp. Over de opnames ontstond maatschappelijke verontwaardiging omdat bleek dat niet alle patiënten vooraf om toestemming was gevraagd. Daarop werd het uitzenden van de beelden gestaakt. Volgens […]

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) betreurt dat het VU medisch centrum 188.000 euro kwijt is aan het initiatief met tv-producent Eyeworks om opnames te maken op de afdeling spoedeisende hulp.

Over de opnames ontstond maatschappelijke verontwaardiging omdat bleek dat niet alle patiënten vooraf om toestemming was gevraagd. Daarop werd het uitzenden van de beelden gestaakt.

Volgens Schippers hebben het VU medisch centrum, RTL Nederland en Eyeworks afgesproken de productiekosten te delen, en kan zij daar niet in treden. Het VU medisch centrum betaalt de kosten uit de algemene reserves.

Reageer op dit artikel