nieuws

Vakbonden onderhandelen apart met opdrachtgevers

Geen categorie

De vakbonden gaan apart onderhandelen met de opdrachtgevers van schoonmaakbedrijven. Bestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten heeft dat donderdag 5 april gezegd. De werkgeversorganisatie OSB komt daarmee buiten spel te staan. Woensdagavond liepen de zoveelste besprekingen tussen bonden en OSB stuk. Volgens Meyer is er nu geen andere oplossing meer. Grote opdrachtgevers, zoals de NS […]

De vakbonden gaan apart onderhandelen met de opdrachtgevers van schoonmaakbedrijven. Bestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten heeft dat donderdag 5 april gezegd.

De werkgeversorganisatie OSB komt daarmee buiten spel te staan. Woensdagavond liepen de zoveelste besprekingen tussen bonden en OSB stuk. Volgens Meyer is er nu geen andere oplossing meer. Grote opdrachtgevers, zoals de NS en Schiphol, zijn volgens hem volop bereid afspraken te maken om uit de impasse te komen. Enkele grote opdrachtgevers wilden woensdagavond tijdens de mislukte besprekingen een compromisvoorstel ter discussie brengen, maar dat werd volgens Meyer "van tafel gespuwd" door OSB. Hij verwijt de werkgeversorganisatie voor schoonmaakbedrijven "halsstarrigheid." OSB gaat opnieuw haar 600 leden raadplegen na het vastlopen van de gesprekken. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend. Het conflict in de schoonmaaksector draait vooral om de loonbetaling bij ziekte. De bonden willen dat dat meteen vanaf de eerste ziektedag gebeurt, maar de werkgevers voelen daar niet voor. Ze willen eerst een onderzoek naar het verzuim.

Reageer op dit artikel