nieuws

Veiligheid voor alles? Nou nee…

Geen categorie

Sommige bedrijven en organisaties kiezen voor een veiligheidsbeambte achter de balie. Hoe respectabel ook de overwegingen daarvoor kunnen zijn, een receptioniste met een goede security training is in veel gevallen toch te verkiezen. Een receptioniste draagt meestal meer bij aan een goede sfeer dan een security officer. Vooral mannen storen zich aan zo'n blauw uniform: een […]

Sommige bedrijven en organisaties kiezen voor een veiligheidsbeambte achter de balie. Hoe respectabel ook de overwegingen daarvoor kunnen zijn, een receptioniste met een goede security training is in veel gevallen toch te verkiezen. Een receptioniste draagt meestal meer bij aan een goede sfeer dan een security officer. Vooral mannen storen zich aan zo'n blauw uniform: een kwart van hen is het eens met de stelling dat een veiligheidsbeambte afbreuk doet aan het gastvrije gevoel.

Met de stelling dat veiligheid bij een receptie prioriteit moet krijgen boven gastvrijheid, is slechts 21% het eens. Voor één op de drie bezoekers levert de aanwezigheid van een veiligheidsbeambte wel een groter gevoel van veiligheid op. Dit geldt vooral voor vrouwen.

Investeren in de receptioniste betekent dus: investeren in een goed gevoel bij uw bezoekers.
De volgende punten kunnen daarbij behulpzaam zijn.

  1. Is er sprake van veiligheidsbeambten, laat dit niet ten koste gaan van het gevoel welkom te zijn? 
  2. Zijn de receptionisten onlangs nog getraind of geïnstrueerd over hun rol bij de bezoekbeleving?
  3. Is het takenpakket afgestemd op het belang van de functie?
  4. Leiden de neventaken niet af van de belangrijkste rol: ontvangst van bezoekers?

Bron: Rol de rode loper uit!, Nationale Ontvangst Barometer 2011

Reageer op dit artikel