nieuws

Verplichte accountantsverklaring voor aanvragen accijnszegels vervalt

Geen categorie

Voortaan hoeft er niet meer ieder boekjaar een goedkeurende verklaring of de procedures voor het bedrukken van de accijnszegels van een erkend accountantsbureau in de zegeladministratie te worden opgenomen. Dat meldt de Belastingdienst. Via klantcoördinatoren ontvangen aanvragers van accijnszegels een brief met een toelichting omtrent de overgangsperiode.

In de brief staat ook een toelichting over de eis van een accountantsverklaring voor het aanvragen van blanco accijnszegels. Het blijkt dat het bedrijfsleven deze eis te zwaar vindt. In de brief wordt het volgende over de accountantsverklaring gemeld: ‘Onder voorbehoud van de goedkeuring van de staatsecretaris van Financiën is besloten om de eis, dat er over ieder boekjaar een goedkeurende verklaring van de zegeladministratie en de procedures voor het bedrukken van de accijnszegels van een erkend accountantsbureau in de zegeladministratie moet zijn opgenomen, te laten vervallen. De uitvoeringsregel accijns wordt dan op dit punt voor 1 juni 2012 aangepast.'

Bij de brief krijgen aanvragers ook de bijlage 'Voorbestelling accijnszegels'. Alle aanvragers kregen op 15 maart de brochure 'Procedure Accijnszegels'. Hierin staat de nieuwe procedure beschreven voor het aanvragen van accijnszegels.

Reageer op dit artikel