nieuws

Werkgever hoeft motieven ontslag niet te onderzoeken

Geen categorie

Een werkgever hoeft de motieven van een werknemer die ontslag neemt in principe niet te onderzoeken. Dat heeft Rechtbank Almelo onlangs beslist. De zaak betrof hier een hoofd salarisadministratie bij een onderneming. Zij nam ontslag, omdat ze naar eigen zeggen helemaal geen plezier meer had in haar werk.

Een maand nadat de vrouw ontslag had genomen liet ze echter weten dat dit niet serieus genomen moest worden. Ze zou overspannen geweest zijn toen ze ontslag nam. De werkgever zou zich geen goed werkgever hebben getoond door haar geestestoestand niet te onderzoeken en haar niet te informeren over de gevolgen van ontslag.

Duidelijk en ondubbelzinnig
Maar de rechter is van mening dat er in dit geval sprake is van een duidelijke en ondubbelzinnige op de beëindiging van de arbeidsovereenkomst gerichte wilsverklaring. De werkgever had geen aanwijzingen dat ze niet wist wat ze deed. De functie van de werkneemster bracht met zich mee dat ze goed op de hoogte was van de consequenties van ontslag nemen. Er kunnen omstandigheden optreden die de werkgever dwingen tot een nader onderzoek van de motieven achter het ontslag. Die omstandigheden deden zich hier echter niet voor.

Reageer op dit artikel