nieuws

Werkgever hoeft zieke flexmedewerker toch niet door te betalen

Geen categorie

Werkgevers hoeven toch niet twee weken lang het loon door te betalen als hun flexkrachten ziek worden. Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft dit uit zijn plan voor een strengere Ziektewet geschrapt. Zijn voornemen stuitte onder meer op verzet van de uitzendbranche en kreeg kritiek van de Raad van State.

Werkgevers gaan nog wel een hogere premie betalen naarmate ze meer mensen in de Ziektewet laten stromen. Volgens Kamp zijn zowel meer prikkels nodig voor zieke flexwerkers als voor hun tijdelijke werkgevers en uitzendbureaus om het hoge ziekteverzuim aan te pakken. Vorige week wees hij er nog op deze mensen gemiddeld vijf keer langer ziek zijn dan werknemers in vaste dienst. Ook belanden ze vaker in regelingen voor arbeidsongeschiktheid.

Reageer op dit artikel