nieuws

Werkgevers akkoord met CAO Schoonmaak

Geen categorie

De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) hebben gisteren ingestemd met het principeakkoord dat vorige week is gesloten met de vakbonden FNV en CNV. Hiermee kunnen 150.000 schoonmakers profiteren van een nieuwe CAO. Tijdens een extra Algemene Ledenvergadering in Houten ging een ruime meerderheid van de leden akkoord met het gepresenteerde CAO voorstel voor […]

De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) hebben gisteren ingestemd met het principeakkoord dat vorige week is gesloten met de vakbonden FNV en CNV. Hiermee kunnen 150.000 schoonmakers profiteren van een nieuwe CAO.

Tijdens een extra Algemene Ledenvergadering in Houten ging een ruime meerderheid van de leden akkoord met het gepresenteerde CAO voorstel voor 2012 en 2013.

In deze CAO gaat het o.a. om een loonkostenverhoging van ruim 5% in twee jaar.
De achterban van OSB gaat ook akkoord met een breed en grondig experiment rondom verzuimbeleid. Zij zijn bereid mee te werken aan een onderzoek naar een structurele en mogelijk verbeterde aanpak van verzuim.

De komende weken worden de details van het principeakkoord verder uitgewerkt, waarna de definitieve CAO kan worden vastgelegd.

Reageer op dit artikel