nieuws

10 tips voor meer grip op brandstofkosten

Geen categorie

Met de hoge brandstofprijzen van vandaag is het voor organisaties belangrijk om de kosten van leaseauto's zo laag mogelijk te houden. Een artikel in Fleemotive bevat onder meer de volgende tips: Zorg voor bewustwording bij de leaserijder. Natuurlijk is het makkelijk langs de snelweg te tanken en meteen een kop koffie te nemen. Maar het besef […]

Met de hoge brandstofprijzen van vandaag is het voor organisaties belangrijk om de kosten van leaseauto's zo laag mogelijk te houden. Een artikel in Fleemotive bevat onder meer de volgende tips:

 1. Zorg voor bewustwording bij de leaserijder.
  Natuurlijk is het makkelijk langs de snelweg te tanken en meteen een kop koffie te nemen. Maar het besef dat een volle tank bij een pompstation langs de snelweg vaak duurder is dan bij een pomp elders kan de leaserijder te ander tankgedrag bewegen.
 2. Probeer zuiniger rijgedrag te stimuleren door met financiële incentives te werken.
  Uit een proef bij Leaseplan bleek dat medewerkers veel meer gebruik gingen maken van onbemande tankstations (27 vs 50%) en het tanken langs de snelweg daalde van 15 naar 6%.
 3. Maak afspraken met een brandstofleverancier.
 4. Sta het tanken van (duurdere) premium brandstoffen niet meer toe.
 5. Voer het Nieuwe Rijden in (zie http://www.hetnieuwerijden.nl).
 6. Pas de samenstelling van het wagenpark aan (zorg voor meer compacte en hybride auto's).
 7. Werk met niet-merkgebonden tankpassen, zodat berijders bij goedkopere pompen kunnen tanken.
 8. Stimuleer berijders bij de aanschaf een nieuwe auto te kiezen voor een zuinige auto.
 9. Overweeg rijden op lpg.
 10. Kies de goedkoopste pomp

Waar is het goedkoop?
Goedkoop tanken kan een besparing opleveren tot wel 15 cent per liter. Maar waar doe je dat? Athlon Car Lease biedt de mogelijkheid om online alle actuele brandstofprijzen te vergelijken.

Via de website zijn na het invoeren van de postcode en de brandstofkeuze de goedkoopste tankstations in de buurt te vinden. Inclusief prijzen, afstand en datum van de laatste registratie (peildatum).
De gegevens worden verzameld door Athlon doordat zo'n 126.000 leaserijders gemiddeld 2 keer per week tanken door heel Nederland.

KLIK HIER om naar die website te gaan.

Reageer op dit artikel