nieuws

7 miljoen voor aanpak mishandeling ouderen

Geen categorie

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) trekt 7 miljoen euro uit voor de aanpak van de mishandeling van ouderen. Ze schrijft dat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Onderdeel van de maatregelen is onder meer een voorlichtingscampagne tegen de financiële uitbuiting van ouderen. Bij het meldpunt ouderenmishandeling in de zorg zijn volgens Veldhuijzen […]

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) trekt 7 miljoen euro uit voor de aanpak van de mishandeling van ouderen. Ze schrijft dat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Onderdeel van de maatregelen is onder meer een voorlichtingscampagne tegen de financiële uitbuiting van ouderen.

Bij het meldpunt ouderenmishandeling in de zorg zijn volgens Veldhuijzen van Zanten de afgelopen 6 maanden 168 meldingen binnengekomen. Ongeveer een derde van de meldingen kwam van kinderen, familieleden of andere bekenden van de oudere.

Reageer op dit artikel