nieuws

Aanpak voor slecht functionerende teams

Geen categorie

Veel organisaties weten hun slecht functionerende teams niet uit de dagelijkse sleur te halen. Manfred Kets de Vries presenteert in zijn nieuwste boek 'Het Egeleffect' een effectieve aanpak.

Kets de Vries (hoogleraar managementwetenschappen bij INSEAD, Fontainebleau) meent dat ons beperkte vermogen elkaar te vertrouwen ervoor zorgt dat we niet goed samenwerken. Egels hebben daar tijdens de winter ook veel last van. Ze proberen als het koud wordt tegen elkaar aan te kruipen, maar zodra ze dat doen, bezeren ze zich aan elkaars stekels. Uiteindelijk dringt het tot ze door dat een beetje afstand bewaren het beste is.

Teamleden vertonen op de werkvloer hetzelfde ineffectieve gedrag. De beste aanpak bestaat uit groepscoaching en het creëren van een coachingscultuur waarbij deelnemers openhartige en respectvolle gesprekken aan kunnen gaan, zonder vrees voor repercussies. Bij INSEAD is daar een aantal programma's voor ontwikkeld. 

Het Egeleffect – executive coaching en het geheim van High Performance Teams,  ISBN 978 90 5261 9286, 295 pag., EUR 34,95.

Kijk ook op youtube.com/watch?v=FXkpLJlSYCE&feature=fvst en carrieretijger.nl/functioneren/samenwerken/werken-in-een-team.

Reageer op dit artikel