nieuws

Amsterdam onderschrijft code schoonmaakbranche

Geen categorie

Op initiatief van de plaatselijke SP en GroenLinks gaat de gemeente Amsterdam de code verantwoordelijk marktgedrag voor de schoonmaakbranche ondertekenen. Dat meldt AmsterdamFM. De code zorgt ervoor dat bij aanbestedingen van schoonmaakwerk de arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden van het personeel net zo belangrijk zijn als de prijs. Nog dit jaar wordt het schoonmaakwerk in Amsterdam opnieuw […]

Op initiatief van de plaatselijke SP en GroenLinks gaat de gemeente Amsterdam de code verantwoordelijk marktgedrag voor de schoonmaakbranche ondertekenen.

Dat meldt AmsterdamFM. De code zorgt ervoor dat bij aanbestedingen van schoonmaakwerk de arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden van het personeel net zo belangrijk zijn als de prijs. Nog dit jaar wordt het schoonmaakwerk in Amsterdam opnieuw aanbesteed. De gemeente bepaalt welk bedrijf het wordt op basis van kwaliteit, arbeidsvoorwaarden en prijs.
 
AmsterdamFM sprak met Jan Hoek van Groen Links. Hij speelde een rol in de totstandkoming van het besluit van de gemeente Amsterdam. Het station vroeg hem hoe het verder is gegaan na de grootschalige stakingen in de schoonmaakbranche in het eerste kwartaal van 2010. Klik hier voor de link naar dat gesprek.

Reageer op dit artikel