nieuws

Atrium MC maakt kwaliteitsslag toetsing dankzij geïntegreerd digitaal leernetwerk

Geen categorie

Het Atrium MC heeft de afgelopen jaren een kwaliteitsslag gemaakt in de leer- en ontwikkelactiviteiten. Het ziekenhuis heeft continu gewerkt aan het strategisch implementeren van leren en ontwikkelen via het leernetwerk ‘Het Atrium Leerplein'. Het leernetwerk maakt het mogelijk om e-learning, skillslab en werkplekleren met elkaar te combineren. Het biedt 1.500 verpleegkundigen van het ziekenhuis […]

Het Atrium MC heeft de afgelopen jaren een kwaliteitsslag gemaakt in de leer- en ontwikkelactiviteiten. Het ziekenhuis heeft continu gewerkt aan het strategisch implementeren van leren en ontwikkelen via het leernetwerk ‘Het Atrium Leerplein'. Het leernetwerk maakt het mogelijk om e-learning, skillslab en werkplekleren met elkaar te combineren. Het biedt 1.500 verpleegkundigen van het ziekenhuis toegang tot de leerstof in een digitale omgeving. Dit vergemakkelijkt het leren en het afnemen van de theoretische toetsen. Het Atrium Leerplein is opgezet in nauwe samenwerking met PAT Learning Solutions. De komende 3 jaar zal het Atrium MC het leernetwerk verder ontwikkelen voor andere beroepsgroepen binnen het ziekenhuis.

 Minimale belasting
Het implementeren van een strategisch leernetwerk is niet het eerste waar men aan denkt bij het verbeteren van de zorg, maar draagt hier wel degelijk aan bij. Het Atrium MC heeft dankzij de implementatie van ‘Het Atrium Leerplein' de kwaliteit van theoretisch toetsen van VBH (Voorbehouden handelingen) en RVH (Risicovolle handeling) sterk verbeterd. Paul van Putten, afdelingshoofd verpleegkundige en paramedische opleidingen van het Atrium MC: ‘Flexibiliteit in leren en besparen van leer- en ontwikkeltijd voor onze verpleegkundigen waren voor ons belangrijke punten in het kiezen van e-learning in de vorm van een leernetwerk. Daarnaast waren kostenbesparing, efficiëntie en flexibiliteit in het systeem van belang, zodat we het zelf inhoudelijk konden optimaliseren voor onze organisatie. Na drie jaar zien we structureel verbetering in de kwaliteit van het theoretisch toetsen en hebben we een systeem dat past bij de vereisten en behoefte van ons ziekenhuis. Juist doordat we e-learning strategisch kunnen implementeren en combineren met het skillslab en het werkplekleren.' Het succes van de afgelopen 3 jaar heeft geresulteerd in een verlenging van het contract met wederom 3 jaar en een gefaseerde uitbouw van 1500 naar 3500 medewerkers, in verschillende beroepsgroepen binnen het Atrium MC.

Reageer op dit artikel