nieuws

Bijscholing boa’s overgedragen aan Stichting Exth

Geen categorie

Met de ondertekening van een convenant heeft Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie de permanente her- en bijscholing van buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) overgedragen aan de Stichting Exth. Stichting Exth verzorgt nu reeds de uitvoering van basisexamens van boa's, en is vanaf 1 oktober ook verantwoordelijk voor de nieuwe, permanente her- en bijscholing van de buitengewoon […]

Met de ondertekening van een convenant heeft Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie de permanente her- en bijscholing van buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) overgedragen aan de Stichting Exth.

Stichting Exth verzorgt nu reeds de uitvoering van basisexamens van boa's, en is vanaf 1 oktober ook verantwoordelijk voor de nieuwe, permanente her- en bijscholing van de buitengewoon opsporingsambtenaren. Boa's en aspirant-boa's worden al getoetst op hun kennis van wet- en regelgeving. Ook moeten zij laten zien dat zij in conflictsituaties de-escalerend kunnen optreden. De permanente scholing is bedoeld om de kennis van bijzondere opsporingsambtenaren voortdurend te verdiepen.

Reageer op dit artikel