nieuws

BOA’s worden gemeentepolitie

Geen categorie

Buitengewone opsporingsambtenaren (BOA's) worden langzaamaan een soort gemeentepolitie. Dat stelt de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP) na onderzoek van bestuurkundige Ronald van Steden van de Vrije Universiteit. De stichting is bezorgd over de bevoegdheden en taken van de nieuw te vormen Nationale Politie, zo meldt website Gemeente.nu. Maakt de politie pas op de plaats […]

Buitengewone opsporingsambtenaren (BOA's) worden langzaamaan een soort gemeentepolitie. Dat stelt de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP) na onderzoek van bestuurkundige Ronald van Steden van de Vrije Universiteit.

De stichting is bezorgd over de bevoegdheden en taken van de nieuw te vormen Nationale Politie, zo meldt website Gemeente.nu. Maakt de politie pas op de plaats voor BOA's? Het lijkt er wel steeds meer op, denkt de SMVP.

'Over de hele linie van de onderzochte cases zien we een verschuiving van toezicht naar handhaving', staat in het onderzoek. 'Anders gezegd: alle "onbevoegde" stadswachten moeten worden vervangen door "bevoegde" buitengewoon opsporingsambtenaren die een proces-verbaal kunnen opmaken en over geweldsmiddelen beschikken.

Reageer op dit artikel