nieuws

BOMA neemt Helder over

Geen categorie

BOMA heeft een akkoord bereikt over de overname van Helder BV uit Panningen (Noord-Limburg). De overname geeft volgens BOMA uiting aan "de ambitie om nadrukkelijker aanwezig te zijn op de Nederlandse markt via de toelevering van professionele schoonmaaksystemen aan schoonmaakbedrijven, (zorg)instellingen, scholen en horecazaken." Helder BV heeft volgens een persbericht de afgelopen tien jaar een […]

BOMA heeft een akkoord bereikt over de overname van Helder BV uit Panningen (Noord-Limburg). De overname geeft volgens BOMA uiting aan "de ambitie om nadrukkelijker aanwezig te zijn op de Nederlandse markt via de toelevering van professionele schoonmaaksystemen aan schoonmaakbedrijven, (zorg)instellingen, scholen en horecazaken."

Helder BV heeft volgens een persbericht de afgelopen tien jaar een sterke marktpositie opgebouwd in de regio Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant, Gelderland). Luc Bresseleers van BOMA: "Helder® BV brengt innovatieve schoonmaakconcepten op de markt. Het is een jong bedrijf met een enthousiaste ondernemersspirit. We breiden ons
team uit met een gedreven concept development manager in de persoon van oprichter Marco Gielen en 24 deskundige medewerkers. Ook de logistieke kracht van de BOMA-groep vergroot. Mede dankzij het meerderheidsbelang van BOMA in Hospital Logistics telt de groep vandaag 250 medewerkers en beschikt zij over meer dan 35.000 vierkante meter opslagruimte in de Benelux."

Marktleider
De BOMA-groep telt elf vestigingen in de Benelux waarvan zes in Nederland (twee BOMA-vestigingen en vier medische distributiecentra van Hospital Logistics). Vanuit haar distributiecentrum in Antwerpen (10.000 vierkante meter) ontwikkelt en verdeelt BOMA al meer dan 35 jaar professionele schoonmaakmaterialen, -producten en -machines. Volgens BOMA verwerft het bedrijf met deze overname een top tien-positie in de Nederlandse markt van de schoonmaakgroothandels. "We streven ernaar om, net als in België en Luxemburg, marktleider te worden." Helder BV levert een assortiment van hoogwaardige reinigings- en hygiëneproducten, zowel traditioneel als biologisch. Het bedrijf heeft een eigen Helder-reinigingslijn en een milieuvriendelijke Eva-reinigingslijn. Marco Gielen van Helder BV: "De synergie tussen de twee bedrijven is sterk. Onze bedrijfsvisies matchen. Ik zie alleen maar kansen voor BOMA in Nederland". Meer informatie over beide bedrijven: zie www.boma.eu en www.helderbv.nl.

Reageer op dit artikel