nieuws

Controles op voorkomen agressie en stress transportsector

Geen categorie

De Inspectie SZW gaat in de transport en logistiek controleren of bedrijven genoeg doen om de risico's van agressie en geweld te beperken. Bekeken wordt of aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn om de problemen het hoofd te bieden. Onderzoek van Transport en Logistiek Nederland vorig jaar laat zien dat de helft van de vrachtwagenchauffeurs te maken […]

De Inspectie SZW gaat in de transport en logistiek controleren of bedrijven genoeg doen om de risico's van agressie en geweld te beperken. Bekeken wordt of aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn om de problemen het hoofd te bieden.

Onderzoek van Transport en Logistiek Nederland vorig jaar laat zien dat de helft van de vrachtwagenchauffeurs te maken heeft met agressie. In 30% van die gevallen is er ook sprake van fysiek geweld.

Korte lontjes van medeweggebruikers leiden regelmatig tot agressie, geweldsuitingen en gevaarlijke situaties. Ondertussen moeten chauffeurs voldoen aan steeds hogere verwachtingen in afleversnelheid. Dit levert stress op. Ook de toenemende kans op ladingdiefstal zorgt voor meer stress onder werknemers in de transportbranche. Agressie en geweld en stress hebben een negatieve invloed op de arbeidsomstandigheden.

De Inspectie is al in overleg met de branche hoe het probleem aangepakt kan worden en heeft een uitgave gemaakt voor werkgevers en werknemers in de transport en logistiek: 'Samen op weg naar veilig en gezond werk'.

Reageer op dit artikel