nieuws

Customer Delight, het nut van ‘trust rules’ en FC Twente: Kwaliteitscongres 2012

Geen categorie

Onlangs vond het 16e Nationaal Kwaliteitscongres plaats in Burgers' Zoo Arnhem. Een inspirerende dag vol met leerzame en uitdagende sprekers, interactieve workshops, en volop ruimte om kwaliteitscollega's te ontmoeten in een zonnige ambiance.

Na de opening door dagvoorzitter Inge Diepman, deed Jean-Pierre Thomassen (TNO Management Consumtants) de aftrap met zijn verhaal over customer delight. De klant is koning, en zelfs meer dan dat, betoogt Thomassen. Alleen zeer tevreden klanten, blijven ook klant. Gaat u ook de lat hoger leggen?

Patrick van der Pijl hield een wervelend betoog over Business Model You. De deelnemers werden aan het werk gezet om een persoonlijk businessmodel te maken.

Muel Kaptein (partner KPMG en hoogleraar bedrijfskunde EUR) ging in op het nut van gedragsregels en besprak de negen, wetenschappelijk onderbouwde trust rules. Aan u de taak de balans te zoeken tussen regels en vertrouwen. Dat hangt nauw samen met de kwaliteit van uw regels.

Marc Rouppe van der Voort vertelde wat er in het St. Elizabeth ziekenhuis in Tilburg bereikt is met lean. Het is een lange weg, kwaliteit is een dynamisch principe, maar de aanpak werkt en leidt tot duurzame verbeteringen.

's Middags vond de uitreiking plaats van de Business Improvement Manager Award door het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK). Inge Borghuis was de gelukkige winnaar van de Award. Borghuis ontving de Award uit handen van juryvoorzitter Ed Nijpels. Zij kreeg de award voor het succesvolle transitieproject, waarin zij de traditionele thuiszorg organisatie van haar voormalige werkgever in anderhalf jaar transformeerde naar een slagvaardige organisatie met 50 zelfsturende teams van verpleegkundigen en verzorgenden in de buurt. Kijk voor het uitgebreide bericht bij de NNK.

Imro Wong en Erik Blommers, resp. general manager en HR-manager bij Philips Lighting Vitrite, hielden een inspirerende voordracht over hoe zij een noodlijdende fabriek voor componenten van gloeilampen, omturnden naar een innovatiecentrum van onder andere LED-lampen voor auto's. De sleutel lag in cultuur- en gedragsverandering.

Tenslotte hield Joop Munsterman, voorzitter van FC Twente, de gasten op het congres bijna een uur lang in zijn greep door zijn fascinerende verhaal over ‘zijn' voetbalclub. Want naast het voetbal vervult FC Twente een belangrijke, maatschappelijke rol in de regio. Voor jong en oud, voor alle lagen van de bevolking, voor alle fans en voor het bedrijfsleven in de regio Twente. Bent u al fan??

Een aantal presentaties van de plenaire lezingen en van workshops staat op www.sigmaonline.nl/kwaliteitscongres. Hier vindt u ook een fotopresentatie en een korte video-impressie.

Het zojuist verschenen, nieuwste nummer van Sigma staat geheel in het teken van het congres en heeft als thema 'Less is more'. In deze Sigma vindt u een aantal uitgebreide artikelen van sprekers op het congres. Bent u al abonnee? Dan kunt u de artikelen tevens downloaden vanaf de website. Nog geen abonnee? Klik dan hier.

Reageer op dit artikel