nieuws

De Herbergier zoekt nieuwe zorgondernemers

Geen categorie

De Herbergier is een zorgformule voor mensen met geheugenproblemen, waar regelarme zorg wordt geboden. Elke Herbergier biedt plaats aan circa 16 gasten en  wordt geleid door twee zorgondernemers die dit meestal in franchiseverband doen. Als zelfstandig ondernemer geven zij zelf invulling aan de zorg en kwaliteit van leven in hun Herbergier, zonder dat zij hierin […]

De Herbergier is een zorgformule voor mensen met geheugenproblemen, waar regelarme zorg wordt geboden. Elke Herbergier biedt plaats aan circa 16 gasten en  wordt geleid door twee zorgondernemers die dit meestal in franchiseverband doen. Als zelfstandig ondernemer geven zij zelf invulling aan de zorg en kwaliteit van leven in hun Herbergier, zonder dat zij hierin belemmerd worden door regeldruk en bureaucratie. Op 23 juni vindt er in Grathem een informatiemiddag over het zorgondernemerschap plaats, waartoe ook een rondleiding in de Herbergier behoort.

In een Herbergier vinden circa 16 ouderen warmte en veiligheid. De inrichting, het dagelijks leven, de manier van omgang met elkaar, in een Herbergier is alles huiselijk en ongedwongen. Gasten zijn er niet gebonden aan het dagritme of de roosters van zorgverleners en er wordt altijd uitgegaan van wat mensen nog wél kunnen. Ieder wordt geholpen om zoveel mogelijk het leven voort te zetten dat men altijd geleid heeft. Mensen die reeds voor het zorgondernemerschap hebben gekozen, ervaren het als bevrijdend. Na jaren van hoge regeldruk is het een feest om weer volledig bezig te kunnen zijn met hun vak.

Om in aanmerking te komen voor het zorgondernemerschap dient een van de twee BIG-geregistreerd verpleegkundige te zijn. Voor de partner is een zorgachtergrond niet nodig. Vaak is het zelfs heel verfrissend als de partner een andere achtergrond heeft. Zorgondernemers die door de selectieprocedure zijn gekomen, starten met het schrijven van een ondernemingsplan, stellen hun eigen bewonersgroep samen en werven en selecteren hun eigen personeel. Gedurende dit hele traject worden ze begeleid door formuleontwikkelaar De Drie Notenboomen.

In verband met de realisatie van een aantal nieuwe Herbergiers, waaronder Herbergier Oudenbosch in Noord-Brabant (tweede helft 2013) en Sint Joost en Heythuysen in Limburg (resp. medio 2014 en eind 2013), is het weer mogelijk om zorgondernemer te worden.

Voor meer informatie kunt u hier kijken.

Reageer op dit artikel