nieuws

De meerwaarde van het EFQM Excellence Model

Geen categorie

Voor veel organisaties, van klein tot groot, van profit tot non-profit, is het EFQM Excellence Model van grote waarde gebleken. Ook voor STMicroelectronics, fabrikant van halfgeleiders.

In 2007 omarmde STMicroelectronic dit kwaliteitsmodel van de EFQM (European Foundation for Quality Management) om een aantal doelen te verwezenlijken. Zo zag het topmanagement in de holistische benadering van dit model en de eenvoud ervan bruikbare aanknopingspunten voor het streven naar kwaliteitsverbetering. Veel van de toen gestelde doelen zijn inmiddels verwezenlijkt, niet in de laatste plaats omdat het bedrijf erin slaagde de kern van het model -de vertaalslag maken van de bedrijfsdoelen naar individuele doelen- succesvol in praktijk te brengen.

Meer over de kwaliteitsreis van STMicroelectronics is te lezen in deze case study
Kijk ook op efqm.org en ink.nl.

Reageer op dit artikel