nieuws

Dekkingsgraad pensioenfondsen weer gedaald

Geen categorie

Dekkingsgraad pensioenfondsen weer gedaald

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen staat per eind april op 99 procent.

Dit betekent een daling van één procentpunt ten opzichte van vorige maand. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van consultant Aon Hewitt die de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt. Met de daling komen pensioenfondsen verder af te staan van de vereiste minimale dekkingsgraad van 105 procent.

De Nederlandsche Bank (DNB) nam eind vorig jaar de maatregel dat pensioenfondsen moeten rekenen met een gemiddelde marktrente over de voorafgaande drie maanden, in plaats van de dagelijks wisselende rentekoersen.

Lees hier hoe u het pensioen begrijpelijk maakt voor medewerkers.

Reageer op dit artikel