nieuws

DNB start campagne nieuwe rekeningnummers

Geen categorie

De Nederlandsche Bank (DNB) begint vandaag met een voorlichtingscampagne om consumenten en het bedrijfsleven voor te bereiden op de invoering van een geïntegreerde Europese betaalmarkt, schrijft de Telegraaf.

Nederland gaat op 1 februari 2014 helemaal over op het Europese betalingssysteem SEPA. Daarmee moet in het hele eurogebied op dezelfde manier kunnen worden betaald. Door de invoering van SEPA (Single Euro Payments Area) vervallen de vertrouwde Nederlandse rekeningnummers en worden ze vervangen door hun Europese tegenhanger IBAN.

IBAN

Elke Nederlandse rekeninghouder heeft al een IBAN, die bestaat uit 18 cijfers en letters. De IBAN is een combinatie van het huidige rekeningnummer, een landencode, een controlegetal en 4 letters om de bank aan te duiden, aangevuld met één of een paar nullen. DNB lanceert de nieuwe campagne 'Over op IBAN' namens het NFS. Daarin zijn onder meer banken, bedrijven, consumenten en overheden vertegenwoordigd.

Reageer op dit artikel