nieuws

Duurzame catering: het verhaal van Albron

Geen categorie

In bedrijfsrestaurants zou de aangeboden voeding behalve gezond ook duurzaam moeten zijn, zegt cateraar Albron.

Albron levert onder meer aan het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. In 2008 sprak het ministerie met Albron af dat het aangeboden eten voor 100 procent duurzaam moet zijn en voor 75 procent biologisch. Die afspraak heeft heel wat voeten in de aarde gehad, want het bedrijf moest op zoek naar geschikte leveranciers. Biologische melk had Albron al, maar hoe kom je aan biologische Coca Cola of Venco drop? Want mensen verwachten immers ingesleten merken overal te kunnen kopen, ook in duurzame bedrijfsrestaurants.

Doorgeschoten regels
Ook de regelgeving pakte lastig uit voor Albron. De duurzame cateringsector wordt gereguleerd door wettelijke regelgeving. Henk Voormolen, manager Duurzaam Ondernemen bij Albron: "Een seconde voor half twee is het topvoedsel, maar een seconde na half twee is het alleen nog goed voor de vergisting. Daar zit niks meer tussen. Het voelt niet goed, deze doorgeschoten regels." 

De case van Albron is te lezen in de nieuwe aflevering van P+ (over de praktijk van maatschappelijk verantwoord) met onder andere voorbeelden uit de ouderenzorg en het gevangeniswezen. Kijk op p-plus.nl en youtube.com/watch?v=1uqmpLADnfw.

Reageer op dit artikel