nieuws

Een reumacentrum voor heel Noord-Oost Brabant

Geen categorie

Ziekenhuis Bernhoven en het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van de reumazorg gesloten. De reumatologen vormen nu een organisatorische eenheid. Voortaan is er sprake van één reumacentrum dat gelijkwaardige diagnostiek en behandelingen aanbiedt op verschillende locaties. Wanneer de wachttijd in het ene ziekenhuis wat langer is, kan de patiënt bijvoorbeeld alvast […]

Ziekenhuis Bernhoven en het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van de reumazorg gesloten. De reumatologen vormen nu een organisatorische eenheid.

Voortaan is er sprake van één reumacentrum dat gelijkwaardige diagnostiek en behandelingen aanbiedt op verschillende locaties. Wanneer de wachttijd in het ene ziekenhuis wat langer is, kan de patiënt bijvoorbeeld alvast in het andere terecht omdat zijn reumatoloog ook op die locatie werkt.

Door de samenwerking is een grote vakgroep van zeven reumatologen ontstaan. Dit biedt meer mogelijkheden voor verdieping en subspecialisatie, waardoor ook hoog-complexe reumazorg in de regio Noord-Oost Brabant geboden kan worden.

De bundeling van krachten maakt ook wetenschappelijk onderzoek mogelijk, waardoor de patiëntenzorg verbetert.

Reageer op dit artikel