nieuws

Enschedese ex-neuroloog vervolgt voor vijf misdrijven

Geen categorie

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in het Pinksterweekend via een persbericht aangegeven dat de voormalig Enschedese neuroloog dr. Ernst J.S. zich zal moeten verantwoorden voor de rechtbank Almelo op verdenking van het plegen van een vijftal misdrijven. De voormalig neuroloog van het Enschedese MST-ziekenhuis wordt verduistering, diefstal van medicijnen en het vervalsen van onderzoeksresultaten ten […]

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in het Pinksterweekend via een persbericht aangegeven dat de voormalig Enschedese neuroloog dr. Ernst J.S. zich zal moeten verantwoorden voor de rechtbank Almelo op verdenking van het plegen van een vijftal misdrijven.

De voormalig neuroloog van het Enschedese MST-ziekenhuis wordt verduistering, diefstal van medicijnen en het vervalsen van onderzoeksresultaten ten laste gelegd. Daarnaast wordt de neuroloog verdacht van het opzettelijk in hulpeloze toestand brengen en laten van patiënten, evenals het opzettelijk benadelen van de gezondheid van patiënten met (zwaar) lichamelijk letsel en mogelijk zelfs de dood tot gevolg. Op de delicten staan gevangenisstraffen variërend van twee tot zes jaar.

De voormalig arts dr. Ernst J.S., die zichzelf een dubbele naam gaf en voorheen als neuroloog verbonden was aan het Medisch Spectrum Twente te Enschede, stelde in de jaren negentig van de vorige eeuw tot 2005, vele onjuiste diagnoses. Zo vertelde de neuroloog ten onrechte aan patiënten dat zij ernstige ziektes als Parkinson, MS en Alzheimer hadden. Ook werd bijvoorbeeld zonder voldoende indicatie tot 12 cm3 hersenweefsel van een patiënte weggenomen. En een andere patiënt belandde in een rolstoel omdat een goed te behandelen ernstige aandoening aan de nek over het hoofd werd gezien. Nadat de neuroloog in 2004 zwaar verslavende medicijnen voor eigen gebruik uit het ziekenhuis stal, werd hij ontslagen en met een gouden handdruk naar huis gestuurd.

Reageer op dit artikel