nieuws

Financiering ww deels naar werkgevers

Geen categorie

Een van de bezuinigingsmaatregelen die de overheid wil doorvoeren is het gedeeltelijk verschuiven van de financiering van ww-uitkeringen van het UWV naar de werkgevers. Vanaf 2014 moeten werkgevers de eerste zes maanden van de ww-uitkering gaan betalen van werknemers die ze ontslaan.  Daar staat tegenover dat werkgevers dit bedrag wel in mindering mogen brengen op de ontslagvergoeding die aan de werknemer betaald wordt.

Een onderneming draait overigens niet voor de ww-uitkering op als een werknemer wegens een dringende reden op staande voet ontslag krijgt. Omdat het ontslag dan volledig aan de werknemer te wijten is, heeft hij helemaal geen recht op een ww-uitkering. De maatregel gaat in vanaf 2014 en in 2013 wordt de ww-premie voor werkgevers verhoogd.

Reageer op dit artikel