nieuws

Fons Trompenaars over het nieuwe leiderschap

Geen categorie

Organisaties en management overdrijven sterk in hun organisatie-theoriën stelt Fons Trompenaars, hoogleraar cross-cultural management VU. In historisch perspectief ging het om efficiëntie, de mens centraal, de klant centraal en als laatste shareholders value.

Trompenaars staat op de 42e plaats in de top 50 Denkers op managementgebied en stelt dat de nieuwe leider de dienende leider moet zijn.
Bekijk hier de video van Fons Trompenaars op het onafhankelijke discussieforum Me Judice. Op deze website gaan economen in debat over onderwerpen die het publieke belang raken.

www.thinkers50.com is een tweejaarlijkse lijst van invloedrijke management-denkers. In 2009 stond CK Prahalad op de eerste plaats en in 2011 Clayton Christensen. Thinkers50 heeft tien criteria vastgesteld waarop denkers beoordeeld worden, waaronder originaliteit en impact van ideeën, toepasbaarheid, presentatie, ‘business sense' en de goeroe-factor'. Business uitgever McGraw-Hill en Harvard Business School zijn belangrijke sponsors. Naast een aantal adviseurs, kunnen bezoekers van de website hun stem uitbrengen op een van de ‘denkers'. 

Reageer op dit artikel