nieuws

Forse lastenverzwaring leaserijders

Geen categorie

Vanaf volgend jaar krijgen honderdduizenden leaserijders die hun auto van de zaak niet of nauwelijks privé gebruiken, te maken met een forse lastenverzwaring. Voor goedbetaalde managers en directeuren kan de kostenpost al snel oplopen tot meer dan 6.000 euro netto per jaar.

Dit blijkt uit berekeningen van de Vereniging Auto van de Zaak, waarover De Telegraaf vandaag bericht. Hieruit blijkt dat het plan van de Kunduz-coalitie om de 'verklaring geen privégebruik' voor leaserijders af te schaffen, financieel flink pijn gaat doen. Een manager moet vanaf 2013 al snel 4000 tot 6500 euro netto per jaar meer betalen. Maar ook berijders van kleinere auto's worden vanaf volgend jaar flink geraakt in de portemonnee.

Reageer op dit artikel