nieuws

Geboortezorg De Sionsberg langer open

Geen categorie

Het kleinste ziekenhuis van Nederland, De Sionsberg in Dokkum met 138 bedden, sluit pas volgend jaar mei de afdeling geboortezorg. Dat hebben De Friesland Zorgverzekeraar en het ziekenhuis besloten. Eerder had het ziekenhuis bekendgemaakt dat de afdeling in augustus de deuren zou sluiten. ‘Op deze manier heeft de Sionsberg meer tijd om de overgang naar […]

Het kleinste ziekenhuis van Nederland, De Sionsberg in Dokkum met 138 bedden, sluit pas volgend jaar mei de afdeling geboortezorg. Dat hebben De Friesland Zorgverzekeraar en het ziekenhuis besloten. Eerder had het ziekenhuis bekendgemaakt dat de afdeling in augustus de deuren zou sluiten.

‘Op deze manier heeft de Sionsberg meer tijd om de overgang naar sluiting goed voor te bereiden', zegt een woordvoerder van de Friesland Zorgverzekeraar dinsdag. In Noordoost-Friesland is veel onrust over sluiting van de geboortezorg. Woensdag wordt actie gevoerd om de afdeling open te houden. Woensdagavond is een spoeddebat in de Tweede Kamer.

Reageer op dit artikel