nieuws

GGD Zuid-Holland West in financiële problemen

Geen categorie

De GGD Zuid-Holland West zit in acute financiële problemen. De afdeling draaide een verlies van 2,5 miljoen euro in 2011. Dat maakte de GGD woensdag bekend. Er loopt een intern onderzoek naar de financiële perikelen. Vermoedelijk zetten de verliezen zich door in 2012 en 2013. De directeur van de GGD-regio Zuid-Holland West, Bram Hakkenberg, is […]

De GGD Zuid-Holland West zit in acute financiële problemen. De afdeling draaide een verlies van 2,5 miljoen euro in 2011. Dat maakte de GGD woensdag bekend.

Er loopt een intern onderzoek naar de financiële perikelen. Vermoedelijk zetten de verliezen zich door in 2012 en 2013. De directeur van de GGD-regio Zuid-Holland West, Bram Hakkenberg, is woensdag met buitengewoon verlof gestuurd. De leiding wordt vooralsnog overgenomen door een interne plaatsvervanger.

Of Hakkenberg nog terug komt als directeur, valt volgens een woordvoerder niet te zeggen. ‘Eerst moeten alle feiten op een rijtje gezet worden, daarna kunnen we verder gaan kijken. We kunnen ook niet zeggen hoe het precies kan dat er 2,5 miljoen operationeel verlies is gemaakt, dat moet blijken uit het feitenonderzoek.'

De afdeling van de GGD werkt in een achttal regio's rondom Den Haag, waaronder Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en het Westland. Er waren gesprekken gaande om te komen tot een GGD-regio Haaglanden, waarbij ook Den Haag zou worden betrokken, maar die zijn voorlopig opgeschort. Ook worden er voorlopig geen nieuwe mensen aangenomen bij de GGD-regio.

Reageer op dit artikel