nieuws

Groninger studentenverenigingen adopteren verzorgingsinstellingen

Geen categorie

Donderdag 10 mei geeft wethouder Visscher het startsein voor GA! voor je toekomst. Dit project brengt studenten in contact met ouderen. De zeven studentenverenigingen die onder Contractus Groningen vallen adopteren een verzorgingsinstelling in Groningen. Het project is bedoeld om jongeren en ouderen met elkaar in contact te brengen om zo van elkaar te leren. Studenten […]

Donderdag 10 mei geeft wethouder Visscher het startsein voor GA! voor je toekomst. Dit project brengt studenten in contact met ouderen. De zeven studentenverenigingen die onder Contractus Groningen vallen adopteren een verzorgingsinstelling in Groningen. Het project is bedoeld om jongeren en ouderen met elkaar in contact te brengen om zo van elkaar te leren. Studenten kunnen ouderen veel leren over de digitale wereld, mede door de opkomst van eHealth en serious gaming moeten ook ouderen leren computeren. Ouderen zouden op hun beurt jongeren kunnen leren breien; het 'urban knitten' is tenslotte onder jongeren tegenwoordig razend populair.

Het project GA! voor je toekomst zal een mooie Groningse traditie gaan worden, geheel passend bij de jonge stad die Groningen is. De studenten gaan de verantwoordelijkheden die zij hebben ten opzichte van Gezond & Actief ouder worden niet uit de weg. De studentenverenigingen zullen tenminste één keer per jaar activiteiten organiseren voor de verzorgingsinstellingen. Elke vereniging zal een andere invulling geven aan het contact tussen deze generaties.

Reageer op dit artikel