nieuws

Innen facturen makkelijker door vakantiegeld

Geen categorie

Bedrijven die hun lopende vorderingen willen incasseren, kunnen dat het beste deze maand doen. Werknemers krijgen in mei hun vakantiegeld, waardoor zij extra financiële ruimte hebben. Volgens Graydon Nederland kan de ondernemer daar zijn voordeel mee doen.

Graydon adviseert ondernemers om deze maand actief te gebruiken om rekeningen te innen vanwege het vakantiegeld dat dan binnen is. Uit de cijfers van afgelopen jaren concludeert Graydon dat consumenten rond deze tijd sneller hun rekeningen betalen. In juni (de maand nadat het vakantiegeld binnen is) ligt de incassoscore structureel 10 procent hoger dan het gemiddelde. In juni 2011 werd 90 procent van de Business to Consumer facturen geïncasseerd.

Laat vorderingen niet liggen
Om als eerste aanspraak te kunnen maken op het vakantiegeld is het belangrijk dat bedrijven hun vorderingen niet langer laten liggen. Algemeen directeur Gertjan Kaart: ‘Ondernemers wachten vaak te lang met het overdragen van de vordering aan een incassobureau. De ervaring leert dat het snel uit handen geven de beste resultaten oplevert.'

Reageer op dit artikel