nieuws

‘Kans op corruptie in bedrijfsleven neemt toe’

Geen categorie

De kans op fraude en corruptie in het bedrijfsleven neemt toe, aldus Ernst & Young. Dat blijkt volgens de accountantsorganisatie uit zijn jaarlijkse Europese fraude-onderzoek. Bedrijven onderschatten de risico’s van corruptie en fraude binnen de eigen gelederen en nemen steeds minder maatregelen om fraude te voorkomen. Een kwart denkt dat omkoping in Nederland plaatsvindt, maar […]

De kans op fraude en corruptie in het bedrijfsleven neemt toe, aldus Ernst & Young. Dat blijkt volgens de accountantsorganisatie uit zijn jaarlijkse Europese fraude-onderzoek.

Bedrijven onderschatten de risico’s van corruptie en fraude binnen de eigen gelederen en nemen steeds minder maatregelen om fraude te voorkomen.

Een kwart denkt dat omkoping in Nederland plaatsvindt, maar slechts zeven procent verdenkt de eigen sector van dergelijke praktijken. Europees gezien gelooft 28 procent dat omkoping binnen de eigen sector aan de orde van de dag is.

Van de Nederlandse managers vindt 31 procent het acceptabel om klanten steekpenningen aan te bieden om nieuwe opdrachten binnen te halen.

Reageer op dit artikel