nieuws

Legionella bij UMC Groningen

Geen categorie

In de waterleiding van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorg (CTM) van het UMC Groningen is de legionellabacterie gevonden. Alle afspraken met patiënten zijn een week opgeschoven om de bacterie te bestrijden, schrijft De Volkskrant. WaterleidingAndere afdelingen van UMCG zijn niet besmet. De waterleiding van CTM is namelijk gescheiden van de waterleidingen van de rest […]

In de waterleiding van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorg (CTM) van het UMC Groningen is de legionellabacterie gevonden.

Alle afspraken met patiënten zijn een week opgeschoven om de bacterie te bestrijden, schrijft De Volkskrant.

Waterleiding
Andere afdelingen van UMCG zijn niet besmet. De waterleiding van CTM is namelijk gescheiden van de waterleidingen van de rest van het UMCG.

Patiënten
Volgens het ziekenhuis is er een kleine kans dat patiënten die de afgelopen tijd zijn behandeld, besmet zijn geraakt met de legionellabacterie. Zij hebben wel een brief gehad. Patiënten die wel klachten hebben, moeten contact opnemen met hun huisarts.

Reageer op dit artikel