nieuws

Legionellabacterie in waterleiding UMCG

Geen categorie

In de waterleiding van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), is de legionellabacterie aangetroffen. Om de bacterie grondig te kunnen bestrijden, heeft het UMCG moeten besluiten alle patiëntenzorg in het CTM voor tenminste één week op te schorten. De waterleiding van het CTM is gescheiden van de […]

In de waterleiding van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), is de legionellabacterie aangetroffen.

Om de bacterie grondig te kunnen bestrijden, heeft het UMCG moeten besluiten alle patiëntenzorg in het CTM voor tenminste één week op te schorten. De waterleiding van het CTM is gescheiden van de waterleiding van de rest van het UMCG. Patiënten en medewerkers van andere afdelingen hebben hierdoor geen risico op besmetting gelopen.

Reageer op dit artikel