nieuws

Lekken informatie jaagt bedrijven op kosten

Geen categorie

Het lekken van bedrijfsgevoelige informatie kost bedrijven jaarlijks in totaal 115 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van verzekeraar Nationale Nederlanden, dat dinsdag is gepubliceerd. _x000D_ _x000D_ Zes op de tien ondernemingen beschikken over bedrijfsgevoelige informatie. Bij circa 10.000 Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen 5 jaar ongewenst gevoelige gegevens op […]

Het lekken van bedrijfsgevoelige informatie kost bedrijven jaarlijks in totaal 115 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van verzekeraar Nationale Nederlanden, dat dinsdag is gepubliceerd. _x000D_
_x000D_
Zes op de tien ondernemingen beschikken over bedrijfsgevoelige informatie. Bij circa 10.000 Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen 5 jaar ongewenst gevoelige gegevens op straat komen te liggen. Het lekken leidt niet alleen tot extra kosten voor de bedrijven, maar brengt ook hun continuïteit in gevaar_x000D_
_x000D_
Het lekken van informatie gebeurde in 58 procent van de gevallen doordat medewerkers van een bedrijf overstapten naar een concurrent.

Reageer op dit artikel