nieuws

Medewerkers Caparis via detachering aan de slag als huishoudelijke hulp

Geen categorie

Sociale werkvoorziening Caparis biedt zijn medewerkers ook een detacheringsplek bij De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp aan. Medewerkers kunnen via die detachering als huishoudelijke hulp bij de zorgorganisatie aan de slag. Zowel medewerkers van de sociale werkvoorziening als mensen met een arbeidsbeperking in een uitkeringssituatie kunnen hiervoor in aanmerking komen. Caparis leidt hen in een speciaal […]

Sociale werkvoorziening Caparis biedt zijn medewerkers ook een detacheringsplek bij De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp aan.

Medewerkers kunnen via die detachering als huishoudelijke hulp bij de zorgorganisatie aan de slag. Zowel medewerkers van de sociale werkvoorziening als mensen met een arbeidsbeperking in een uitkeringssituatie kunnen hiervoor in aanmerking komen. Caparis leidt hen in een speciaal ingerichte simulatieruimte op tot huishoudelijke hulp. Deze opleiding moet ervoor zorgen dat zij zelfstandig huishoudelijk werk kunnen uitvoeren bij cliënten van De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp thuis, zegt Caparis. Op dit moment is de selectieprocedure bij Caparis in volle gang.
 
Uitgelezen kans
Wilko de Vreeze, algemeen directeur van Caparis, is tevreden over de samenwerking: "Het biedt onze mensen een uitgelezen kans om buiten de muren van Caparis aan de slag te gaan en de stap naar de reguliere arbeidsmarkt te maken." Ook Sieds Rienks, directeur De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp BV is enthousiast: "Vanuit onze organisatie willen we graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en ook goed gemotiveerde medewerkers uit deze doelgroep een kans geven. Binnen de KwadrantGroep, waar De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp onderdeel van is, willen we hier breed mee aan de slag."

Reageer op dit artikel