nieuws

Meer thuiswerkers als reiskosten oplopen

Geen categorie

Door het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding zullen meer mensen gaan thuiswerken. Een op de negen werknemers is dit van plan als de onbelaste vergoeding in 2013 vervalt en de reiskosten toenemen. Dat meldt ING naar aanleiding van een online-onderzoek. De plannen voor het afschaffen van de onbelaste vergoeding staan in het Lenteakkoord tussen VVD, […]

Door het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding zullen meer mensen gaan thuiswerken. Een op de negen werknemers is dit van plan als de onbelaste vergoeding in 2013 vervalt en de reiskosten toenemen. Dat meldt ING naar aanleiding van een online-onderzoek.

De plannen voor het afschaffen van de onbelaste vergoeding staan in het Lenteakkoord tussen VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. De partijen willen de onbelaste vergoeding afschaffen voor woon-werkverkeer en het openbaar vervoer.

Gevolgen voor portemonnee
Tweederde van de werknemers tast nog in het duister over de gevolgen die deze maatregel heeft de portemonnee. Mogelijk gaan zij meer betalen als de werkgever de vergoeding niet verhoogt.
De helft vindt echter dat de overheid moet meebetalen aan het woon-werkverkeer.

Overheid draagt indirect bij
Op dit moment draagt de overheid indirect bij aan de reiskosten. Werkgevers mogen namelijk 19 cent per kilometer belastingvrij aan hun werknemers vergoeden. Daardoor derft de overheid belastinginkomsten over de onbelaste reiskostenvergoeding. (Bron: ING )

Reageer op dit artikel