nieuws

Ministeriële erkenning voor iProva op Caribisch Nederland

Geen categorie

Tijdens haar werkbezoek aan Caribisch Nederland heeft (inmiddels demissionair) minister Edith Schippers het Queen Beatrix Medical Centre op St. Eustatius bezocht. Behalve een gesprek met de directie en een rondleiding in het Medical Center heeft de minister daar ook het kwaliteitssysteem iProva van Infoland officieel in gebruik genomen. Van maandag 16 april tot en met […]

Tijdens haar werkbezoek aan Caribisch Nederland heeft (inmiddels demissionair) minister Edith Schippers het Queen Beatrix Medical Centre op St. Eustatius bezocht. Behalve een gesprek met de directie en een rondleiding in het Medical Center heeft de minister daar ook het kwaliteitssysteem iProva van Infoland officieel in gebruik genomen.

Van maandag 16 april tot en met vrijdag 20 april heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een werkbezoek gebracht aan Caribisch Nederland.  Centraal stond de gezondheidszorg in de drie ‘bijzondere' Nederlandse gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius (ook bekend als de BES-eilanden). De gezondheids- en welzijnszorg op deze eilanden valt onder haar ministeriële verantwoordelijkheid.

Schippers heeft tijdens haar werkbezoek gesproken met autoriteiten en zorgbestuurders. Ook ontmoette zij zorgpersoneel en de lokale bevolking. Ze legde bezoeken af aan ziekenhuizen, verpleeghuizen, zorgkantoren en Centra voor Jeugd en Gezin. Op het nabijgelegen Sint Maarten bezocht ze het Sint Maarten Medical Centre waar de bewoners van Saba en Sint Eustatius voor het overgrote deel op zijn aangewezen.

Met de software suite iProva haalt het Medical Centre een integrale oplossing in huis voor kwaliteitsmanagement en risicobeheersing. De software zal vooral worden ingezet voor kwaliteitsmanagement en voor het stroomlijnen van werkinstructies, richtlijnen en protocollen.

Reageer op dit artikel