nieuws

Modern design draagt bij aan een prettig leefklimaat in zorgcentra

Geen categorie

Traditionele verzorgingshuizen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Bij vrijwel alle zorginstellingen is door diverse maatschappelijke ontwikkelingen de weg ingezet van de transformatie naar een zorgcentrum dat meer diensten biedt aan een toenemend kritische groep cliënten. Het onafwendbare doel daarbij is een omgeving te creëren waar mensen met plezier willen leven en […]

Traditionele verzorgingshuizen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Bij vrijwel alle zorginstellingen is door diverse maatschappelijke ontwikkelingen de weg ingezet van de transformatie naar een zorgcentrum dat meer diensten biedt aan een toenemend kritische groep cliënten. Het onafwendbare doel daarbij is een omgeving te creëren waar mensen met plezier willen leven en werken. Nu de vrijheid van de cliënt om te kiezen steeds groter wordt is het nu ook voor de zorgorganisaties noodzakelijk om zich te onderscheiden van de massa. In dit opzicht kan een parallel worden getrokken met de hotelsector. Daar richt men zich al jaren op wat in de internationale hotelindustrie "lifestyle" wordt genoemd. De design hotels schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Voor de zorgsector is het toepassen van deze "lifestyle" trend echter nieuw maar biedt grote kansen.

Reageer op dit artikel