nieuws

Nederland in top loonbelasting EU

Geen categorie

Mensen met de hoogste inkomens betalen in Zweden, Denemarken en België het meest aan loonbelasting, direct gevolgd door Nederland en Spanje. Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat over de eurozone, die gisteren werden gepubliceerd.

In Zweden, Denemarken en België moeten de hoogste inkomens respectievelijk 56,6, 55,4 en 53,7 procent belasting betalen. In Nederland en Spanje is dat 52 procent.In de 27 landen van de Europese Unie betalen mensen met de hoogste inkomens gemiddeld 38,1 procent loonbelasting. De belasting voor bedrijven is in Nederland iets hoger dan het Europees gemiddelde: 25 tegen 23,5 procent. In Frankrijk zijn bedrijven het duurst uit, daar geldt een belasting van 36,1 procent.

Btw
Wat betreft btw doet Nederland het beter dan het Europees gemiddelde. In Nederland betalen we nu nog in de hoogste categorie 19 procent, in Europa is dat gemiddeld 21 procent.

Reageer op dit artikel