nieuws

Nederlandse Alpheios wint een van drie Innovation Awards

Geen categorie

De Innovation Awards ter gelegenheid van de 24e ISSA/Interclean zijn dit jaar naar twee Duitse ondernemingen gegaan, Vermop en Kärcher, en het Nederlandse Alpheios. Vermop Salmon werd bovendien de overall winnaar. Alpheios was tevens de winnaar van de publieksprijs.  De winnaars werden op de eerste beursdag, dinsdag 8 mei, bekendgemaakt en ontvingen de prijzen tijdens […]

De Innovation Awards ter gelegenheid van de 24e ISSA/Interclean zijn dit jaar naar twee Duitse ondernemingen gegaan, Vermop en Kärcher, en het Nederlandse Alpheios. Vermop Salmon werd bovendien de overall winnaar. Alpheios was tevens de winnaar van de publieksprijs. 

De winnaars werden op de eerste beursdag, dinsdag 8 mei, bekendgemaakt en ontvingen de prijzen tijdens de Innovation Award ceremonie in het Elicium van Amsterdam RAI ten overstaan van een grote groep genodigden. Organisator Amsterdam RAI ontving tot begin dit jaar 71 inzendingen voor de awards die toegekend zijn in drie categorieën: machines, schoonmaaksystemen & hulpmateriaal en tenslotte managementsystemen.

Categorie machines
Maar de winnaar in de categorie machines werd de B 80 W van Kärcher, een walk behind schrob/dweilautomaat die door extra voorzieningen ook hulpmateriaal als moppen, flacons reinigingsmiddelen, werkdoeken en een plamuurmes mee kan voeren. De tanks worden automatisch gevuld en na gebruik gespoeld, terwijl ook hier de Eco!Efficiency voor zuinig water en stroomverbruik (te laden bij elk standaard stopcontact) zorgt. De machine is alleen te bedienen met drie kleur-gecodeerde sleutels met chip, een operator kan zo alleen de machine bedienen maar niet aan of bij de techniek dan wel de dosering komen, want daarvoor is een andere sleutel nodig.

Hulpmaterialen/systemen
In deze categorie werd Vermop Salmon winnaar met het Mag System, bestaande uit een mopsteel met aan het eind twee kleine maar sterke magneten, die moeiteloos zijn vast te klikken aan twee metalen houders – zo groot als een muntstuk – aangebracht in (vier) mops. Dat voorkomt bukken en het beetpakken van gebruikte mops. Bijzonder is dat de vlakmop inwendig is voorzien van een langwerpig kunststof frame dat bestand is tegen hoge temperaturen bij het wassen (tot 400-500 keer) en na bijvoorbeeld wringen altijd weer terugkeert in de oorspronkelijke vorm. Eén steel is geschikt voor vier soorten moppen, inclusief de strengen- of Kentucky mop.

Managementsystemen en -hulpmiddelen
Winnaar in de categorie managementsystemen en -hulpmiddelen werd de Alpheios infection prevention monitor IPM. Alpheios won eveneens de Visitor Choice Award waarvoor maar liefst 2.500 stemmen waren uitgebracht. De monitor is hoogst actueel in een tijd waarin enkele ziekenhuizen onder vuur liggen in verband met onvoldoende preventie rond MRSA. Het monitor systeem maakt ook gebruik van een tablet en is primair ontwikkeld voor toepassing in de gezondheidszorg (zieken- en verpleeghuizen) hoewel het systeem overal toepasbaar is waar sprake is van infectiegevaar, bijvoorbeeld in de catering en levensmiddelenindustrie. Het is opgebouwd uit drie modules voor persoonlijke hygiëne, gebouwenschoonmaak en preventie & voeding. Het IPM-systeem is buitengewoon gebruiksvriendelijk en ook een hulpmiddel voor externe hygiënisten die op verzoek een objectief oordeel kunnen geven over adequate infectiepreventie in de gezondheidszorg.

Reageer op dit artikel