nieuws

Nederlandse CAO ook goed voor Moldavië

Geen categorie

De 150.000 schoonmakers in Nederland hebben er lang op moeten wachten, maar ze hebben nu eindelijk een nieuwe cao. Dat is goed nieuws voor hen, maar ook voor jongeren in Moldavië. Want de Nederlandse schoonmakers hebben in hun cao een afspraak opgenomen om werkenden over de grens te helpen die in veel slechtere omstandigheden leven. […]

De 150.000 schoonmakers in Nederland hebben er lang op moeten wachten, maar ze hebben nu eindelijk een nieuwe cao. Dat is goed nieuws voor hen, maar ook voor jongeren in Moldavië.

Want de Nederlandse schoonmakers hebben in hun cao een afspraak opgenomen om werkenden over de grens te helpen die in veel slechtere omstandigheden leven. Het CNV is al enkele jaren betrokken bij mobiliteitscentrum Fundatia Muncii in Moldavië dat met succes cursussen en opleidingen verzorgt voor kansarme jongeren. Dankzij de bijdrage van 15.000 euro uit de Nederlandse schoonmaak-CAO, kan een groep van vrouwen van het platteland daar in drie maanden een opleiding tot interieurverzorgster volgen. "De jongeren worden niet alleen klaargestoomd voor de arbeidsmarkt", zegt CNV-onderhandelaar Jan Kampherbeek. "Meen probeert ook werkgevers te overtuigen de jongeren een kans te geven en bemiddelt bij het koppelen van passende kandidaten aan werkgevers."

Reageer op dit artikel