nieuws

Niftylift presenteert grootste elektrische hoogwerker

Geen categorie

Niftylift heeft onlangs twee nieuwe hoogwerkers gepresenteerd. Dat zijn de 28 meter HR28 Hybride en de laag gewicht 15 meter diesel HR15D. De hybride variant is, leverbaar vanaf het najaar van 2012, is de grootste elektrische hoogwerker in de wereld.  De hoogwerker heeft een werkhoogte van 28 meter, een zijdelings bereik van 19 meter, een […]

Niftylift heeft onlangs twee nieuwe hoogwerkers gepresenteerd. Dat zijn de 28 meter HR28 Hybride en de laag gewicht 15 meter diesel HR15D. De hybride variant is, leverbaar vanaf het najaar van 2012, is de grootste elektrische hoogwerker in de wereld. 

De hoogwerker heeft een werkhoogte van 28 meter, een zijdelings bereik van 19 meter, een hefvermogen 280 kilo voor drie personen en een gewicht van 14.500 kilo. "Deze hoogwerker is ontworpen voor economisch gebruik en vervoer", aldus het persbericht. De hybride motor en katalysator verminderen volgens de leverancier het brandstofverbruik en emissies. "In de volledige elektrische stand is deze ideaal voor gebruik binnen of voor geruisloos werken", aldus Niftylift. De HR28 Hybride heeft een zogeheten Sustained Involuntary Operation Prevention System (SiOPS). "Deze biedt extra bescherming voor de bestuurder."

Laagste gewicht
De nieuwe HR15D weegt slechts 4250kg. Niftylift claimt aan dat deze het laagste gewicht in de markt heeft van zelfrijdende hoogwerkers met een werkhoogte van 15,6 meter. "Dit lage gewicht bespaart aanzienlijk in brandstofkosten tijdens gebruik en transport", aldus de leverancier. De hoogwerker is voorzien van roetfilter om de uitstoot te verminderen en is verkrijgbaar in twee keer vier- of vier keer vier-aandrijving. De HR15D wordt geleverd met SiOPS en voorzien van een zeer sterke werkbak. De HR15D is leverbaar vanaf najaar 2012.

Reageer op dit artikel